Pakowaczki próżniowe zapewniają szczelność, odporność na parowanie i świeżość

Pakowaczki próżniowe służą do pakowania produktów w folię zapewniającą całkowitą szczelność opakowania, odporność na parowanie oraz świeżość produktu, który się w nim znajduje. Wykorzystywane są najczęściej do pakowania próżniowego żywności oraz wyrobów garmażeryjnych. Odpowiednie przechowywanie żywności jest gwarancją znacznie dłuższej ich przydatności do spożycia, dlatego warto postawić na właściwe metody, dzięki którym będą mogli Państwo w znacznym stopniu przedłużyć trwałość konkretnych produktów spożywczych.

Pakowaczka próżniowa posiada wiele zalet. Jest to zarazem praktyczne i wygodne rozwiązanie mająca bezpośredni wpływ na to, by dane produkty zachowały świeżość przez dłuższy czas. Zalety tego rozwiązania to również:

  • Ponad dwukrotne przedłużenie okresu przydatności danego produktu
  • Estetyczny wygląd
  • Trwałość i szczelność opakowania
  • Zachowanie apetycznego smaku i wyglądu
  • Brak możliwości odparowania zapraw i soków znajdujących się w opakowaniu
  • Ograniczenie psucia się produktów
pakowaczki próżniowe komorowe
pakowaczki komorowe próżniowe
pakowaczka próżniowa

Atrakcyjna oferta pakowaczek próżniowych dla Państwa firmy

Z oferty pakowaczek próżniowych dostępnych na naszej stronie internetowej mogą skorzystać przede wszystkim te firmy, które działają w przemyśle spożywczym. Urządzenia pakujące próżniowo posiadają wiele zalet, do których zaliczyć można bardzo wysoką precyzję działania każdego z nich oraz szybkość, mającą bezpośrednie przełożenie na wydajność danej firmy. To niezwykle wydajne maszyny spośród których z pewnością wybiorą Państwo taką, która w jak największym stopniu dopasuje się do trybu i sposobu Państwa pracy.

Sprzedawane przez nas pakowaczki próżniowe wyróżniają się najwyższą jakością i pochodzą nie tylko z produkcji własnej czy importu, lecz także od krajowych przedsiębiorstw. Naszym celem jest fachowe doradztwo i zaopatrzenie branży opakowaniowej w artykuły najlepszej jakości. Nasze automaty są niezwykle wydajne oraz trwałe nawet podczas codziennej i intensywnej eksploatacji, dzięki czemu mogą służyć w pełni niezawodnie nawet przez wiele lat. Jest to więc doskonała inwestycja ułatwiająca oraz przyspieszająca codzienną pracę, na która decyduje się coraz więcej Klientów ceniących sobie trwałe i praktyczne rozwiązania.

Sposób na przechowywanie żywności

Konserwowanie żywności poprzez mechaniczne usunięcie powietrza z opakowania, w którym się znajduje, to doskonały sposób na przedłużenie trwałości produktu. W tak zabezpieczonym środowisku nie rozwijają się mikroorganizmy odpowiedzialne za psucie się jedzenia. Do tego celu służą pakowaczki próżniowe, które sprawdzą się zarówno w domu, jak i w dużych zakładach przemysłowych. Zagwarantują znacznie dłuższy okres przydatności do spożycia.

Jak działa pakowaczka próżniowa?

Pakowaczka próżniowa to narzędzie służące do pakowania w folię barierową produktów spożywczych, medycznych, farmaceutycznych oraz zaawansowanych technologicznie. Po umieszczeniu produktu w opakowaniu usuwane jest z niego powietrze, a następnie specjalna listwa zgrzewa ze sobą brzegi, szczelnie zamykając całość. W ten sposób można zabezpieczać praktycznie wszystko: mięso, warzywa, napoje, sztuczne kości, tabletki, płytki sterujące czy mikroczipy. Żywność zapakowaną próżniowo można ponadto magazynować w ujemnych temperaturach np. w zamrażarce, dodatkowo przedłużając jej okres trwałości. Warto zaznaczyć, że opakowanie pozbawione powietrza redukuje ilość miejsca potrzebną do magazynowania. Po otwarciu produkty będą zawsze świeże, a jeśli chcemy wykorzystać tylko część z nich, to nic nie stoi na przeszkodzie, aby pozostałości ponownie zamknąć próżniowo i schować.

Gwarancja jakości

Niezawodna niemiecka konstrukcja i wydajność to dwie cechy wyróżniające nasze maszyny. Pakowaczki Audion Elektro są trwałe i przystosowane do ciągłej eksploatacji w warunkach przemysłowych, dlatego posłużą w Państwa firmie przez bardzo długi czas. Kalibracja i walidacja umożliwia przystosowanie ich do najbardziej wymagających rynków takich jak medyczny i farmaceutyczny. Pakowaczki próżniowe to sposób na zawsze świeżą żywność i lepsze zabezpieczenie produktu, w tym przed niepożądanymi substancjami i warunkami zewnętrznymi. W naszej ofercie proponujemy dwa typy pakowaczek próżniowych: komorowe oraz zewnętrznego opróżniania. Różnorodność urządzeń pod względem długości listew, mocy pomp, czy ilości komór pozwala na dopasowanie odpowiedniego modelu do potrzeb klienta, zapewniając efektywne pakowanie zarówno wielkim przedsiębiorstwom przetwórczym jak i małym przydomowym garmażeriom.

Czytaj więcej